Stora fönster och hög standard skapar lyxkänsla i Nacka

På spetsen av Norra Skuru udde ligger Terrassen, ett radhuskomplex med utsikt över Stockholms inlopp. Tack vare genomgående hög standard, vacker arkitektur och smarta fönsterlösningar från VELFAC, har bostadsutvecklaren Imola lyckats skapa ljusa och hemtrevliga bostäder med en tydlig känsla av exklusiv elegans.

terrassen1.jpg

Dela sidan:
 

Location, location, location är de tre magiska orden när det är dags att bygga bostäder, och det är i många fall omgivningen som bestämmer markvärdet. På Imola vet man dessutom att det är platsen som sätter ramen för slutresultatet – och radhuskomplexet Terrassen i Norra Skuru är det perfekta exemplet på detta.

Genom att planera projektet in i minsta detalj kunde Imola ta vara på den vackra omgivningen, närheten till vattnet och markens sluttande terräng, vilket resulterade i 20 exklusiva 3-plans suterränghus med takterrass och stora fönsterpartier från VELFAC. Bygget påbörjades för 1,5 år sedan och de första ägarna började att flytta in i somras.

Extra känsla av lyx

För Imola har det handlat om att få till en helhet, där alla bygg- och arkitekturkomponenter tillsammans bildar en exklusiv och lyxig känsla. Allt från fönster och konstruktionsmaterial, till strömbrytare och kakel, har valts ut med största möjliga noggrannhet. Magnus Ruthström, Creative Director hos Imola, berättar:

- För att få fram en extra känsla av lyx måste man i alla lägen investera i bättre produkter. Det räcker inte att huset ser bra ut, utan allt vad gäller konstruktion, fasad och smådetaljer ska vara byggt och planerat med högsta kvalitet i fokus. Och det inkluderar helt klart även val av fönster.

För att sudda ut gränsen mellan ute och inne, och bjuda in den vackra utsikten långt in i varje rum, valde Imola att investera i fönsterlösningar från VELFAC. Magnus Ruthström fortsätter:

- Vi visste från första början att läget och omgivningen var vår största tillgång. Därför var det en självklarhet att bygga en stor takterrass, samt att öppna upp huset med stora fönsterpartier. Vi ville bjuda in utsikten i alla rum, något vi gjorde genom att låta den genomgående planlösningen utgå från siktlinjerna. Så tack vare planlösningen och de stora fönsterytorna kan du se igenom hela huset så fort du stigit in genom dörren, och får utsikt över vattnet nästan direkt.

Stilrent och elegant

Till Terrassen valde Imola fönster från serien VELFAC 200 Energy, som kännetecknas av sin unika design med enkla och eleganta linjer. Magnus Ruthström avslutar:

- Det som var viktigt för oss var att få mycket fönsteryta i förhållande till väggyta, men med en bra balans. Många lägger för mycket fokus på mängden glas, men det viktigaste är faktiskt att investera i bra fönster och placera dem på rätt ställen, så att man kan maximera utblickarna utan att kompromissa med inomhusklimatet. Att välja VELFAC var nästan självskrivet, tack vare deras design och de lätta och fina karmarna. Det, i kombination med bra pris och funktion, gjorde att vi egentligen inte övervägde några andra leverantörer, och vi har under vårt mångåriga samarbete med VELFAC alltid varit nöjda med resultatet.

Idag står Terrassens alla radhus redo att möta sina nya ägare, och inflyttningen påbörjades strax innan sommaren.

Fakta

Projekt/Läge: 20 exklusiva radhus på spetsen av Norra Skuru med utsikt över Stockholms inlopp.

Produkt: VELFAC 200 Energy, 
Utvändig kulör: Granit 60, Invändig kulör: RAL 7022

Arkitekt: DINELLJOHANSSON

Byggherre: Brf Terrassen

Entreprenör: Imola

Bilder: BaraBild