*VELFAC Fönster för livet*

VELFAC Fönster för livet

Ett bättre hem med nya fönster och dörrar

 

10 års garanti Måttbeställda Grundligt testad Inbrottssäkra Mange variationer

 

 

Alla VELFAC fönsterserier

VELFAC 200 - det ursprungliga designfönstret

Modernt uttryck


Med smala bågar och snäva linjer är VELFAC 200 vårt ursprungliga designfönster, som har haft samma utseende sedan 1985. Du får med andra ord en elegant design som håller. Både fönster, altandörrar och skjutdörrar ser likadana ut - oavsett om de kan öppnas eller inte. Använd VELFAC 200 för att ge ditt hus ett tidlöst uttryck där du på elegant vis kan kombinera och förena fönster och dörrar i en enhetlig fasad.

 

VELFAC Classic - autentiskt uttryck i klassisk stil

Klassisk uttryck


Ett äkta sekelskifteshus skriker efter VELFAC Classic när fönstren ska bytas. Här får du nämligen fönster med just det autentiska uttryck som passar bostadens klassiska stil. Detaljerna är många och du har massor av möjligheter för att sammansätta spröjs och öppningsfunktioner så att de passar till huset.

 

VELFAC Ribo – vackert för både nybyggnation och renovering

Traditionellt uttryck


Letar du efter vackra och traditionella fönster med många alternativ och stort fokus på inbrottsskydd? Då kommer VELFAC Ribo att vara det perfekta fönstret för dig. VELFAC Ribo är särskilt lämplig för fönsterbyten i hus från 60- till 80-talet, där traditionella karm/båge fönster ofta redan är på plats.

 

Vilken typ av dörr letar du efter?

Altandörrar
Skjutdörrar
Ytterdörrar

Vill du beställa VELFAC till ditt projekt? Så här gör du

VELFAC fönster och dörrar kan köpas genom ett urval av samarbetspartner – eller genom din lokala hantverkare.

 

7 Goda grunder att välja VELFAC

VELFAC är ett erkänt och etablerat företag med över 50 års erfarenhet av att sälja eleganta och unika fönster- och fasadlösningar i högkvalitativa och samtida material.

 

Produktsortimentet består av fönster och dörrar för nybygg och renovering av moderna samt klassiska byggnader. Produkterna säljs genom lokala byggare, byggvaruhandlare och genom entreprenörer till stora projektbyggnader.

Unik design

VELFAC fönster är tillverkade av högsta kvalitet, men framför allt är VELFAC fönster uppbyggda av en unik design och konstruktion, vilken säkerställer energieffektivitet medan maximalt naturligt ljus släpps in.

Ökat dagsljusinsläpp

De slanka bågprofilerna möjliggör att det inte finns någon estetisk skillnad på fasta och öppningsbara bågar. Genom att det ser lika ut, skapar det ett enhetligt och harmoniskt uttryck till din fasad. Den unika fönsterkonstruktionen ger även avsevärt större glasyta och därmed också ett ökat dagsljusinsläpp. På så vis tillförs i större utsträckning naturens eget element – solenergin!

Måttanpassa ner på millimetern

Fönster, skjut- eller terrassdörrar från VELFAC skräddarsys för att passa just dina behov. Allt från storlek och färg, till glastyp och handtag, vilken kombination du än väljer är VELFAC fönster designade för hålla för livet.

Minimalt underhållsbehov

Alla VELFAC fönster består av en slitstark, väderbeständig aluminiumbåge utvändigt, vilket gör att du slipper slipa och måla dina VELFAC fönster. När dina fönster blivit installerade behöver du bara tvätta av bågarna regelbundet samt olja gångjärn och handtag.

Ökad komfor

De smala bågprofilerna gör att VELFAC fönster har marknadens största ljusinsläpp, vilket ger ditt hem en känsla av rymd och harmoni. Den ökade komforten förstärks genom användningen av ett högeffektivt glassystem med en träkarm invändigt för en varm ombonad känsla, samt en motståndskraftig, pulver-lackerad aluminiumbåge på utsidan, vilket skapar en säker och hemtrevlig miljö för dig att vistas i.

Personlig säkerhet

Personlig säkerhet är en av huvudkriterierna när man väljer fönster. I alla VELFAC fönster, terrass- och skjutdörrar är glasrutan monterad inifrån och kan inte demonteras från utsidan, medan aluminiumbågen är designad för att motstå den mest beslutsamma brottslingen. Olika val av egenutvecklade handtag och lås hjälper till att ytterligare öka säkerheten. VELFAC fönster är godkända enligt kraven i Secured by Design.

Mångårig erfarenhet

Det första VELFAC fönstret producerades 1952. Därefter har VELFAC fortsatt att vara pionjärer och kontinuerligt vidareutvecklat och förbättra produkten. Resultatet är ett fönstersystem som är designat för att hålla minst 40 år.