Design och funktion

Icon_architecture.png

 

Design och funktion

Fasadlösningar efter dina önskemål

På VELFAC värdesätter vi estetiska fasadlösningar, där design möter funktion och krav på bästa möjliga sätt. Vi erbjuder ett flexibelt produktsortiment som gör att du kan uppnå det fasaduttryck du önskar.

 

Genväg till ämnen

Modulära fasadlösningar
Designanpassningar
Funktionsalternativ

VELFAC bidrar till visionära fasader

- utan kompromisser

Energieffektivitet, hållbarhet, funktionalitet och arkitektonisk skönhet – kraven på varje ny byggnad är många. Arkitekter måste balansera uppdragsgivarens mål och önskemål med budgetar och tidsplaner utan att kompromissa med designvisionerna som kan leverera ett verkligt tidlöst och framgångsrikt projekt.

 

Fönster och dörrar spelar en avgörande roll för byggnaders prestanda, så vi förstår de utmaningar som arkitekter står inför. På VELFAC har vi arbetat nära några av Sveriges mest framstående arkitekter och designers inom en lång rad sektorer, inklusive flerbostadshus, utbildningsinstitutioner och kommersiella projekt.

I alla projekt, stora som små, valdes VELFAC för dess arkitektoniska inverkan och garanterade prestanda, men också för den expertis och stöd som våra konsulter tillhandahåller.

 

Resultatet? Se exempel på projekt nedan, där arkitektens vision för fasaden har smält samman harmoniskt med byggnadens syfte och omgivning. Klicka dig in och få en inblick i arkitektens arbetsprocess och de tankegångar som ligger bakom de vackra och meningsfulla fasaderna.

 

Se exempel på visionära fasader

Flera fall? Se vårt galleri

 

 

breaker

 

 

Modulära produktlösningar ger oändliga möjligheter att skapa differentierade och multifunktionella fasader

Sätt ihop din fasad som du vill

Använd vårt mångsidiga VELFAC 200 fönstersystem för att skapa visionära fönstersammansättningar och kreativa kombinationer som ger både visuell effekt och innovativ funktionalitet.

 

Ta reda på mer om våra modulära fasadlösningar och se exempel på dina många kombinationsmöjligheter.

 

 

 

breaker

 

 

En mängd designanpassningar som gör att du kan skapa helt unika fasaduttryck


Använd våra färger och fyllningar för att skapa unika fasaduttryck

Med VELFAC får du en skräddarsydd lösning där produkterna anpassas efter dina projektbehov. På så sätt är du säker på att få en professionell och hållbar lösning, där inget lämnas åt slumpen.

 

Du har möjlighet att välja mellan många tilläggsfunktioner och skräddarsydda lösningar, beroende på vad ditt projekt kräver. Se exempel på de anpassningar och alternativ som du kan välja.

 

 

 

 

breaker

 

 

Tänk på fönstrets alla funktioner i projektet

Funktionella alternativ som gör skillnad

Vilka fönsterfunktioner behöver du? Och hur säkerställer man att myndigheternas krav, användarnas behov och önskemålen om fönsterutformningen tillgodoses på bästa sätt?

 

Det finns både många val och många möjligheter i en byggnad med stor komplexitet. Se dina alternativ och ta med dig VELFAC för råd.

 

 

Icon_architecture.png

 

Få en unik fasadlösning där design möter funktion


Sätt ihop din fasad som du vill. Produktportföljen hos VELFAC bygger till stor del på modularitet, vilket ger oändliga möjligheter att skapa de differentierade och multifunktionella fasader du efterfrågar.

 

Hitta inspiration i vår arkitektkatalog

Arkitektkatalog

Få massor av inspiration och tekniska detaljer i VELFAC arkitektkatalogen.

 

“.png

"Jämför man visionsbilder med det färdiga projektet kan man glädjas åt att resultatet verkligen följer visionen. Det är bland annat tack vare att vi har arbetat med rätt fönsterleverantör med vana i den här typen av projekt. VELFAC är en av de leverantörer man alltid önskar att få arbeta med, särskilt i projekt med hög arkitektonisk nivå."

 

- Ola Kjellander, medgrundare och ansvarig arkitekt på Kjellander Sjöberg

 

Fasadlösningar utan kompromisser.
Få råd och sparring för ditt projekt

VELFAC hjälper dig med en överblick över dina möjligheter, så att du får optimala förutsättningar att möta kraven i ditt projekt – utan onödiga kompromisser.