Skjutdörrar från VELFAC

Släpp in ljuset med skjutdörrar i glas till din altan

Du kan skapa utekänsla inomhus med en glasskjutdörr till din altan, balkong eller terrass. Måttbeställda skjutdörrar i trä och aluminium är ett enkelt sätt att få ljus och luft samtidigt som ge ger en känsla av att naturen kommer in i hemmet. De ger dig möjlighet att använda trädgården och huset på ett helt nytt sätt.

Få en skjutdörr som passar till dina fönster – och sparar plats

Med VELFAC har du många möjligheter att kombinera fönster och skjutdörrar i både färg och stil, så att du får en enhetlig utseende på hela huset, oavsett om du har ett modernt eller mer traditionellt hus. Skjutdörrarna upptar mycket lite plats och lämpar sig ytterst väl för små altaner och balkonger, där optimering av utrymmet är i fokus.

Galleri

VELFAC skjutdörrar

VELFAC 200 - Skjutdörr

VELFAC 200 skjutdörren är mycket lätt att öppna jämfört med en vanlig skjutdörr med lyft-/sänkfunktion och kan öppnas med en hand medan du balanserar med kaffekoppen i den andra. Den låga tröskeln ger nästan nivåfri åtkomst mellan ute och inne. Det innebär att till exempel barnvagnen eller en rullvagn rullar över tröskeln nästan obehindrat. Med den låga tröskeln och de smala karmarna kommer gränsen mellan livet inomhus och utomhus upplevas mindre.

 

VELFAC 200 - Dubbel skjutdörr

Med en dubbel VELFAC 200-skjutdörr får du en fri öppning på upp till 2,5 meter. Det är ger en känsla av att hemmet och trädgården smälter samman på bästa sätt och förlänger den varma årstiden. Skjutdörrarna tar inte någon plats på utsidan, så som traditionella altandörrar och är på så sätt mycket funktionella. Dessutom skapar den dubbla skjutdörren en nästan nivåfri utgång, då den har låg tröskel som standard.

 

VELFAC Ribo - lyftgliddörr

I serien VELFAC Ribo finns en lyftgliddörr som ger generöst med dagsljus och som matchar fönstren i serien Ribo. När handtaget vrids lyfts dörren och skjuts förbi den fasta delen i skjutpariet. Skjutdörren från VELFAC Ribo har en fri öppning på upp till 1,5 meters bredd.

 

 

 

breaker

 

 

Fakta om skjutdörrarna

 

  • Skjutdörrar från VELFAC finns i trä/aluminium.
  • VELFAC 200 ENERGY och VELFAC Ribo skjutdörrar har glaskassetter med 3-glas. 
  • Finns i ett brett sortiment av RAL-kulörer, samt speciella ytbehandlingar som VELFAC Granite eller anodiserad.
  • Skjutdörrarna är tillgängliga med olika typer av grepp - t.ex. barnspärr eller lås, säkringsspärr och friskluftsventil.
  • Dubbla skjutdörrar maximerar öppningen upp till hela 2,5 meter.
  • 10 års garanti
  • Du kan designa din skjutdörr precis som du vill, till exempel med spröjs

Vanliga frågor

 

Vilka är fördelarna med skjutdörrar?

En skjutdörr ger en extra stor öppning utan att ta plats i rummet varken inne eller ute. En skjutdörr är lätt att öppna och stänga, och ger en enkel och smidig övergång mellan vardagsrum och terrass. Extra bonus är att skjutdörrarna släpper in mycket ljus tack vare de stora glasytorna.

När ska jag välja en skjutdörr framför en terrassdörr?

Skjutdörren är lite dyrare än en klassisk terrassdörr, men den kan vara helt rätt val, när du ska öppna upp till en mindre altan där en en traditionell dörr kan vara i vägen. Kan också vara att du föredrar att dörren skjuts åt sidan, både i relation till plats och väderförhållande, eftersom skjutdörren inte påverkas mycket av vind.

Kan jag få riktigt breda skjutdörrar?

Ja, med en dubbel skjutdörr kan din öppning till terrass eller altan bli upp till 2,4 meter. Det ger en stor fri passage och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Om du önskar ännu mer panoramautsikt, kan du i förlängning av skjutdörren sätta in med flera öppningsbara och fasta fönster och därmed skapa en hel fönstervägg.

Hur öppnas och stängs en dubbel skjutdörr från VELFAC?

Skjutdörren öppnas och stängs med spanjoletthandtag på båda dörrarna. På den passiva dörren är det ena spanjoletten dold i posten. Se hur det fungerar i videon här