Traditionella fönster

Traditionellt karm/båge-fönster

Är det dags att byta fönster i bostadsrättsföreningen eller i enfamiljshuset från sjuttiotalet? Då kan vi leverera en energieffektiv fönsterlösning.

Tradtionell elegans med ökat inbrottsskydd

Förutom den mer traditionella stilen kan du med VELFAC Ribo även skapa vackra effekter med smala och enkla spröjs i olikafönsterlösningar.

Om du väljer VELFAC Ribo får du automatiskt ett säkerhetspaket för ökat inbrottsskydd med på köpet. Alla fönster och dörrar är utrustade med bland annat förstärkta gångjärn, säkerhetslimmade glasrutor och ett spanjolett-stängningssystem med tre stängningspunkter. Allt för att öka säkerheten och hålla oinbjudna gäster utanför.

Galleri

Rekommenderade produkter

VELFAC Ribo – vackert för både nybyggnation och renovering

Traditionellt uttryck


Letar du efter vackra och traditionella fönster med många alternativ och stort fokus på inbrottsskydd? Då kommer VELFAC Ribo att vara det perfekta fönstret för dig. VELFAC Ribo är särskilt lämplig för fönsterbyten i hus från 60- till 80-talet, där traditionella karm/båge fönster ofta redan är på plats.

 

 

 

 

breaker

 

 

Perfekt till fönsterbyte

 

VELFAC Ribo kännetecknas av en traditionell konstruktion med karm/båge. Den har en vacker finish och en bra isoleringsförmåga. Designen är väl lämpad för nybyggnation och för fönsterbyten i enfamiljshus och fastigheter från 1960-1980. Du behåller byggnadens ursprungliga uttryck och du kan enkelt ersätta enskilda fönster i huset utan att skada det övergripande intrycket.

 

VELFAC Ribo-serien består av 2-glas eller 3-glas fönster och altandörrar i trä/alu samt huvuddörrar.

Vad är traditionella fönster?

Traditionella fönster kännetecknas av att de har en synlig karm/båge-konstruktion. Karmen är den del av fönstret som är fastsatt i väggen, medan bågen är den öppningsbara delen. Detta är motsatt VELFAC 200 Energy, där bara bågen är synlig sett utifrån.

Vilka typer av bostäder är traditionella fönster lämpliga för?

Traditionella fönster är i allmänhet lämpliga för alla typer av hem, både äldre och modernare. Du kan gå i klassisk stil med spröjs eller i modernare stil med stora fönsterpartier. Vi rekommenderar speciellt traditionella fönster till fönsterbyte i bostadsrättsföreningar och enfamiljshus från 1960 till 1980-tallet.

Vilket urval har VELFAC av traditionella fönster?

Vi rekommenderar VELFAC Ribo serien till fönsterbyte. Då kan huset behålla sitt ursprungliga utseende och det är också möjligt att bara byta ut enskilda fönster i huset utan att skada helhetsintrycket. För ett fönster i mer tidstypisk och gammeldags stil, rekommenderar vi VELFAC Classic.

Varför ska jag välja VELFAC?

Här är några av många bra skäl att välja VELFAC:

  • Ett brett sortiment som säkerställer att du väljer rätt fönster för ditt hem

  • Minimalt underhåll av fönster och dörrar i trä / aluminium

  • Lång livslängd på 40-60 år

  • Fönster och dörrar som ger en helhet av estetik, kvalitet och funktionalitet – och stort ljusinsläpp

  • En solid leverantör av fasadfönster som har existerat i mer än 50 år och ingår i VKR Holding tillsammans med bl.a. VELUX