Inbrottssäkra fönster

Inbrottssäkra fönster

Alla VELFAC fönster och dörrar genomgår en rad inbrottstester - så du alltid kan känna dig trygg i ditt hem.

En inbrottstjuv söker efter de svaga punkterna på en byggnad, vilket oftast är dörrar och fönster. Här krävs ett gediget inbrottsskydd som står emot olaga intrång.

 

Vi inbrottssäkrar våra produkter på två sätt, beroende på vilken fönsterserie det handlar om. Båda metoderna är effektiva då säkerheten är en integrerad del av fönstret. Med våra inbyggda säkerhetslösningar, som inte kostar något extra, undviker du dessutom att säkerhetsutrustning som monterats i efterhand förstör fönstrets visuella uttryck. Vill man låsa fönsterna invändigt är detta även integrerat i våra grepp.

 

Alla VELFAC fönster inbrottstestas enligt PAS 24 och är i det sammanhanget Secured By Design-certifierade. 


Inbrottsskydd för VELFAC 200


I våra originella designfönster är glaslisten, i motsats till många andra fönster, placerad invändigt. Det betyder att glaset inte kan tas ut utifrån. Tjuvens enda möjlighet är därför att krossa rutan, vilket vanligtvis betyder att han väljer ett annat hus. Själva ramen är dessutom försedd med inbrottssäkrade beslag.Inbrottsskydd för VELFAC Classic och Ribo


VELFAC Ribo och VELFAC Classic har ett inbyggt säkerhetspaket som standard. Det består av ett extra starkt låssystem, förstärkta beslag och skruvar. De två seriernas fönster och dörrar är utrustade med spanjoletthandtag med tre låsningspunkter, som i kombination med säkerhetslimmade rutor, säkerhetsslutbleck och förstärkta gångjärn med bakkantssäkring som gör fönsterna extra svåra att bryta upp. Hos VELFAC använder vi inte standardbeslag, utan framställer själva alla våra beslag – vilka är specifikt utvecklade till varje fönsterserie.  Vanliga frågor

Vad finns det för inbrottsskydd för fönster?

Fönster från VELFAC har inbyggd säkerhetspaket i form av (beroende på fönsterserie): spanjolettsystem med 3 låspunkter, invändiga glaslistor, säkerhetslimmade glas, säkra slutbleck och förstärkta gångjärn. Detta gör fönstren mycket svåra att bryta upp.

Därtill kan man säkra sina fönster och dörrar ännu mer:

  • Spanjoletthandtag med lås och nyckel som extra säkerhet
  • Låsbar öppningsspärr gör att du kan ventilera utan risk för inbrott
  • Säkerhetsglas gör att rutan, när bruten, fortfarande hänger ihop på grund av laminatet.

Är där skillnad på inbrottsskydd av fönster och dörrar?

Eftersom där är skillnad på låssystem i ytterdörrar respektive fönster/fönsterdörrar, har de olika inbrottsskydd. Men alla VELFAC produkter är testat och certifierat av Secured by Design.

Se en översikt över certifikat här

Är VELFAC fönster inbrottssäkra?

VELFAC fönster har inbyggt inbrottsskydd och testas i förhållande till inbrottssäkerhet enligt PAS24/Secured By Design. Se mer om test och certifikat här: