Vårt företag

VELFAC är ett internationellt företag med verksamhet

VELFAC är ett erkänt och etablerat företag med över 50 års erfarenhet av att sälja eleganta och unika fönster- och fasadlösningar i högkvalitativa och samtida material. VELFAC är ett internationellt företag med verksamhet i Danmark, Sverige, Irland, England och Polen. Vi utvecklar, producerar och marknadsför fasadfönster och system i unika konstruktioner av trä-, aluminium- och kompositprofiler.
 

DOVISTA och VKR

VELFAC ingår i DOVISTA-koncernen, som består av ledande dörr- och fönsterföretag i Europa. DOVISTA ägs av VKR Holding, som sysselsätter cirka 16 000 anställda i mer än 40 länder. Ett av våra systerföretag är VELUX.

 

Mönsterföretag

VELFAC har en solid värdegrund. För mer än 40 år sedan formulerade civilingenjör Villum Kann Rasmussen, grundläggaren av VKR Gruppen, en målsättning om att endast sysselsätta sig med "mönsterverksamheter". Ännu idag står mönsterverksamhetsmålsättningen som en inspirerande ledtråd för ledare och medarbetare hos oss.

 

"En verksamhet som arbetar med samhällsnyttiga produkter och behandlar sina kunder, leverantörer, medarbetare av alla kategorier och intressenter bättre än de flesta andra verksamheter. En mönsterverksamhet intjänar ett överskott, som kan finansiera tillväxt och bevara ett ekonomiskt oberoende."

 

Villum Kann Rasmussen, 1965