Referensprojekt

Hitta inspiration till dina egna projekt

Varje år levererar VELFAC fönster och dörrar till ett stort antal spännande projekt inom både nybyggnation och renovering. Här kan du läsa ett urval av projekt där VELFAC har bidragit med produkter och rådgivning.

Transformation: Omvandling av två skolhus till 26 hyreslägenheter

Två rivningshotade skolhus från slutet av 1800-talet har - efter att ha stått tomma i cirka 10 år - nu fått nytt liv genom att omvandlas till 26 moderna hyreslägenheter. Renoveringen har genomförts för att på bästa sätt bevara de byggnadshistoriska värdena som husen har och samtidigt skapa ljusa och trivsamma lägenheter för nya hyresgäster.

 

Dagsljus: Så framkallar arkitekturen din inre urmänniska

Att känna koppling till naturen och våra omgivningar har stor betydelse för oss människor. Enligt en dagsljusexpert är detta orsaken till att termer som connectedness och biofili får allt större betydelse för designprocessen. Det välkända bostadsprojektet Zenhusen i Stockholm är ett bra exempel på hur fönstren bidrar till att skapa den betydelsefulla kopplingen mellan inne och ute.

 

Miljöbyggnad: Mikrokvarter med spännande materialval

I Borstahusen mellan Helsingborg och Landskrona har VD och grundare för Emrahus AB Robin Berkhuizen, tillsammans med arkitektbyrån Jakobsson Pusterla, skapat Kvarteret Morgondoppet – med design och hållbarhet i fokus.

 

Funktionell design: Bostäder följer landskapets topografi

Mitt på en bergshylla på Horthagsberget i Norra Djurgårdsstaden har 54 nya hem och en förskola växt fram. Bostadskvarteret Bergsvåg är format kring en vision om publika småskaliga rum, inplacerade i samspel med naturen. Bostäderna är uppdelade i två unikt formade byggnader som följer det omgivande bergets topografi.

 

Höga miljökrav: Sveriges mest energieffektiva skola

I Haninge har Cedervall Arkitekter ritat en utbyggnad av Fredrika Bremergymnasiet. Den nya gymnasiedelen – som inrymmer skolans yrkestekniska linjer - är en komplex byggnad med stora krav på bl.a. arbetsmiljö, energieffektivitet, pedagogik och akustik. Den nya byggnaden länkas ihop med det befintliga gymnasiet med en säregen inglasad gångbro som skapar ett spännande spel mellan de två byggnaderna.

 

Fler projektreferenser? Besök vårt universum med nyheter, tips och inspiration för professionella

Här hittar du fler spännande projekt och information om stora projekt med VELFAC fönster.

Gå på upptäcktsfärd här.

 

 

Kan vi hjälpa dig med ditt nästa projekt?

Kontakta VELFAC

På VELFAC är vi fönsterexperter. Vi vet hur viktigt det är att komma hela vägen runt projektet. Därför står vi redo som din professionella sparringspartner med rådgivning och optimering av ditt projekt.