Altandörrar

Altandörrar med glas skapar utekänsla inomhus

VELFAC altandörrar i trä/aluminium är tillgängliga för alla våra fönsterserier. Din nya altandörr är därför i naturligt samband med fönstren i ditt hem och ger ett harmoniskt intryck.

Altandörrar i många varianter från Velfac

Altandörrar, som också kallas fönsterdörrar och terrassdörrar, finns i otaliga varianter tack vare att de designas enligt dina önskemål. Du kan köpa en altandörr med eller utan spröjs och du har alltid fria färgval både in- och utvändigt. Vi tillverkar både enkel- och pardörrar i glas.

 

Altandörren kan användas som utgång till trädgården, en terrass, en balkong eller altan från till exempel ett kök, vardagsrum eller sovrum. Vi har även skjutdörrar som är mycket lämpliga för altaner med begränsad plats och om du önskar extra stora glasöppningar.

Galleri

VELFAC altandörrar

VELFAC 200 - altandörrar

Altandörrarna i serien VELFAC 200 är känd för sina smala profiler och står tack vare dem för tidlös design och strama linjer. Altandörrens gångjärn är dolda, precis som på VELFAC 200 fönster och skjutdörrar. Den nätta bågen, som gömmer karmen, ger altandörren ett unikt utseende där bågen ser ut att sväva i luften.

 

VELFAC 200 - dubbel altandörr

VELFAC 200-serien erbjuder dig dubbla altandörrar i materialen trä och aluminium, som endast behöver minimal med underhåll. VELFAC 200 har vacker design med smala profiler som ger ditt hem ett minimalistiskt uttryck. Med dubbla altandörrar får du stora glasytor och goda möjligheter att släppa in mer dagsljus i vardagen, något som bevisat ökar livskvalitén.

 

VELFAC Classic - altandörr i klassisk stil

Altandörrar från VELFAC Classic är optimala för energirenovering av både äldre hus i klassisk stil och för nya hus som byggs i äldre stil. Altandörrarna har samma konstruktion av karm och båge som fönstren i samma serie och finns med både trä/aluminium och helt i trä. VELFAC Classichar synliga gångjärn på utsidan på klassiskt manér. De finns både med och utan spröjs.

 

VELFAC Classic - dubbla altandörrar i klassisk stil

De dubbla altandörrarna i serien VELFAC Classic har som standard en öppningsvinkel på upp till 90 grander, men kan som alternativ fås med gångjärn som går att öppna 180 grader, om montaget tillåter det, för att skapa mer utrymme på utsidan av huset. I så fall går det dock inte att få handtagstyrd broms. Pardörrar i serien VELFAC Classic finns både med och utan spröjs.

 

VELFAC Ribo - altandörr i traditionell stil

Altandörrarna i serien VELFAC Ribo har utvecklats med stort fokus på inbrottsskydd. Altandörren är utrustad med bland annat förstärkta gångjärn, säkerhetslimmat glas och låssystem med tre låspunkter. Allt detta bidrar till att höja säkerheten och hålla oönskade gäster ute.

 

VELFAC Ribo - dubbla altandörrar i traditionell stil

Dubbla altandörrar i serien VELFAC Ribo är särskilt lämpliga för utbyte i hus från 1960-talet till 1980-talet, där det redan ofta finns traditionella karm-/ramdörrar. Du kan därför också enkelt behålla stilen utan att utbytet påverkar husets uttryck. Det finns också stort fokus på inbrottsskydd med VELFAC Ribo dubbla altandörrar.

 

 

 

breaker

 

 

Altandörrar öppnar upp fasaden

 

Med en altandörr från VELFAC släpper du in mer dagsljus och öppnar hemmet. Du har också en lättare tillgång till terrassen, balkongen eller trädgården så du kan njuta av den mer.

 

VELFAC terrassdörrar är tillgängliga för alla våra fönsterserier, så du kan köpa en fönsterdörr som har precis samma konstruktion som fönstren. Din nya altandörr är därför i naturligt samband med fönstren i ditt hem och ger ett harmoniskt uttryck.

Pardörrar till terrass och altan

 

En helglasad pardörr passar väldigt bra till din altan eller terrass, där en dörr med stora glaspartier suddar ut gränsen mellan inne och ute. Oavsett om du har en traditionell eller modern fönsterlösning, har vi en dubbel altandörr som passar ditt behov. Vi skräddarsyr din pardörr för att möta dina önskemål och krav på färg, storlek och funktionalitet. Vi har både helglasade och spröjsade altandörrar. Du får en pardörr i hållbar, högkvalitativ design som du kan ha glädje av i många år.

 

Glasade pardörrar släpper in mängder med dagsljus i rummet och bjuder samtidigt på en obehindrad utsikt över trädgård och natur. Ett alternativ till pardörrar kan vara våra de exklusive skjutdörrar till altan.

 

Fakta om altandörrarna

 

 • Vi erbjuder altandörrar i rent trä eller i trä/aluminium
 • Med en skyddande aluminiumbeklädnad på utsidan (trä/alu varianten) är dörren så gott som underhållsfri.
 • Standardbeslag på fönsterdörrarna är ett spanjoletthandtag med inbyggt ventilationsläge
 • Vill du gärna kunna öppna utifrån? Så finns altandörrarna i Classic och Ribo serien också som terrassdörr med genomgående handtag: Classic inåtgående terrassdörr, Classic utåtgående terrassdörr, Ribo inåtgående terrassdörr, Ribo utåtgående terrassdörr
 • Öppningsvinkel upp till 180°, men standard är 90°
 • Finns i ett brett sortiment av RAL-färger samt speciella ytor som VELFAC Granite eller anodiserad
 • Altandörrarna kan som tillval fås med bl.a. barnsäkerhetslås, spanjolett med lås, säkerhetsdetaljer eller friluftsventil
 • En VELFAC altandörr levereras med 2- eller 3-glas fönster beroende på behovet av energibesparing
 • 10 års garanti på altandörrar med aluminium utvändig och 5 års garanti på altandörrar av rent trä

Vanliga frågor

 

Vilka är fördelarna med VELFAC altandörrar?

VELFAC altandörrarna är lätta att använda, har en lätt och snygg design med smala bågar och stort ljusinsläpp. Samtidig matcher dörrarna våra fönsterserier så du får ett vackert enhetligt utseende på byggnaden.


Och så kan de justeras precis till ditt behov i alla hänseende: storlek, modell, stil, färg, rutor, spröjs, sammanställningar osv.

Hur väljer jag rätt altandörr för mitt hem?

Visuellt är den bästa altan- eller balkongdörren till ditt hem den som matchar resten av bostaden i stil och material. Snyggast blir det när fönster och fönsterdörrar har samma uttryck.

Funktionsmässigt skal du tänka på:

 • om dörren skal öppnas inåt eller utåt. Var har du mest behov av fri plats?
 • om du har behov av extra öppning, till exempel med en dubbeldörr eller med en 180° öppning.
 • om du har behov av ett handtag på utsidan och extra låsfunktion.

Vilket lås och handtag ska man välja för en altandörr?

Standardbeslag på VELFAC fönsterdörrarna är ett spanjoletthandtag med inbyggt ventilationsläge. Dörren kan endast öppnas och stängs inifrån. Det är möjligt att montera extra lås och annat tillbehör som till exempel draghandtag eller stormkrok till din terrassdörr.


Om du har behov för en dörr med genomgående handtag, alltså en dörr som kan öppnas och stängs utifrån, skal du ha en terrassdörr från VELFAC Classic eller VELFAC Ribo.

Vilka typer glas finns för terrassdörrar?

Som i dina fönster kan du välja att anpassa din terrassdörr med varierande typer glas. Som standard levereras din dörr med personsäkert lågenergiglas, som ger en behaglig, ljus inomhusmiljö och en neutral återgivning av färgerna i den omgivande naturen. Det passar till de flesta byggprojekt. Men det är möjligt att få glas med andra funktioner, till exempel solavskärmande glas eller glas med reducerande genomsyn. Få en överblick över glaslösningar här

Ska altandörrar öppnas inåt eller utåt?

De flesta VELFAC altandörrar öppnas utåt. Fördelen med en utåtgående terrassdörr är att du sparar mer plats inne i din bostad och det är ett naturligt sätt att öppna upp till terrassen eller trädgården.


Men i VELFAC serierna VELFAC Classic och VELFAC Ribo kan du också få en inåtgående altandörr till dit hem, vilket kan rekommenderas om man har en mindre altan eller balkong. Den inåtgående dörren är också ett perfekt val till "franska balkonger".

Var kan jag köpa en VELFAC altandörr?

Som privatperson kan du köpa din VELFAC altandörr hos en av våra samarbetspartner eller genom en byggmästare i ditt närområde. 

 

 Fyll i vårt formulär – så hjälper vi dig att hitta en VELFAC samarbetspartner.