Hållbarhet och miljö

VELFAC bidrar till hållbart byggande

Som en av Nordens ledande fönstertillverkare är vi mycket medvetna om vårt ansvar gentemot både människor, miljö och samhälle. Sedan vi grundades år 1965 har klimathänsyn och omtanke om miljön präglat både våra produkter och vår produktionsprocess.

Genväg till ämnen

Återvinning
Testning
Certifikat

Återvinnbar design

Komponenterna i ett VELFAC-fönster kan återvinnas. På så sätt stöder vi cirkulära materialflöden och bidrar till fortsatt användning av råvaror.

 

Vi tänker hållbart inom många områden

Visste du till exempel att:
 

Tree_ikon_88x88.png

 

..precisionsskärningsteknologin i våra fabriker minimerar mängden av spillträ så mycket som möjligt, och spillträ och sågspån lämnas till återvinning.

Fingerprint_ikon_62x88.png

 

..våra fönster har en förväntad livslängd på upp till 50 år om de underhålls korrekt. Vi bidrar därmed till att minska omsättningshastigheten för byggmaterial i byggbranschen och därigenom minska byggsektorns miljöpåverkan.

 

Byggeri_ikon_71x88.png

 

..våra fönster har använts i några av Danmarks mest hållbara spetsprojekt inom byggbranschen, såsom LEED-, BREEAM- och DGNB-certifierade byggnader. De omfattas också av Dansk Inneklimatmärkning sedan mer än 20 år.

Globe_ikon_88x88.png

 

..vi har anslutit oss till FN:s Global Compact, vilket innebär att vi åtar oss ansvarsfull företagsledning och hållbar utveckling.

 
 

Se själv. Ta en titt på produktionen.

Hållbara lösningar präglar våra produkter och produktionsprocesser. Ta en titt på produktionen av vårt VELFAC 200-fönster och se själv.

Du kan tryggt lita på oss

Vår produktion kontrolleras genom flera certifikat. På så sätt kan du vara helt trygg när du bygger med VELFAC.

Certifierade produkter

Tack vare våra certifieringar kan du vara säker på att våra fönster och dörrar kontinuerligt testas och verifieras av oberoende organ, samt att vår produktion är föremål för kontinuerlig och dokumenterad övervakning.