VELFAC bidrar till byggnader och städer *där livet levs*

VELFAC bidrar till byggnader och städer där livet levs

På VELFAC tror vi att en byggnad är mycket mer än bara en byggnad. Det är här stora delar av livet utspelar sig – där vi arbetar, utbildas och leker. Fönster till livet – för livet.

 

 

Vi vill vara det företag som bäst kan bidra till att skapa bättre byggnader, trivsamma boendemiljöer och ett hälsosammare liv i hemmet. Det har varit vår mission och passion ända sedan vi introducerade det första VELFAC fönstret på marknaden för över 70 år sedan.

 

Mer än ett fönster.
Ett fönster för livet

 

När vi pratar om livet handlar det om att kasta (dags)ljus över livets finurliga nyanser och samtidigt zooma ut och betrakta livet i ett större sammanhang. Det gör vi med utgångspunkt i rum, byggnader och städer – för inget rum är bara ett rum, ingen byggnad är bara en byggnad och ingen stad är bara en stad. Det är här vi lever, leker och lär.

About-livet2_Hero_800x1200.jpg

Utrymme för ett bättre och friskare liv

Livet ska levas med ljus i både hem och själ

 

På VELFAC skapar vi utrymmen för ett bättre liv inomhus. Ett liv med mer dagsljus, mindre buller och friskare luft. Ett liv med plats för dig att bada i solens strålar, andas djupt ner i magen och hitta lugn omkring dig. Ett liv med utrymme att njuta livets alla små och stora ögonblick, så att de kan förvandlas från en enkel händelse till ett speciellt minne.

 

 

Mer ljus, mindre buller, friskare luft

Mer ljus, mindre buller, friskare luft Bättre byggnader ger bättre städer

 

Arkitektur är nyckeln till att skapa såväl bättre städer som en bättre framtid. Hur lever vi och rör oss? Hur får vi ut det mesta av utrymmet? Hur förlänger vi byggnaders livslängd utan att kompromissa med hälsa och välbefinnande? Stadsdesign och byggande är en del av vårt fokus, eftersom bättre byggnader och bättre städer bidrar till ett bättre liv.

 

 

Lev, lek och lär

Byggnader där livet utspelar sig

 

Stora delar av våra liv tar form i byggnader. I hem, förskolor och skolor, arbetsplatser, äldreboenden, sjukhus och allt däremellan. Dessa platser är mer än bara väggar, tak och fönster. Det är här våra liv tar form och utvecklas – där vi bor, lär, leker och arbetar. Det ställer hela tiden krav på byggnader som är bättre och mer hälsosamma för oss och våra liv.

 

Mer än en utsikt.
Din vy – ditt perspektiv

 

I vår värld är perspektiv ett nyckelord med en unik, stark och djup betydelse. Perspektivet är ett av de viktigaste värdena som ett (nytt) fönster kan ge dig, din familj, världen och framtiden. När vi pratar om perspektiv talar vi om nya möjligheter och lösningar. Perspektiv kan handla om allt från att bjuda in naturen utanför dina väggar i ditt hem här och nu, till hur våra liv och livsstilar kommer att se ut om 5, 10 och 50 år.

About-perspektiv_Hero_800x1200.jpg

En del av ditt liv

Vi vet att ett bra liv förknippas starkt med trivsel och välmående

 

Kan nya fönster och dörrar verkligen ge dig ett nytt perspektiv? Nya vyer? Nya möjligheter? Ja! När du investerar i nya fönster ger du dig själv möjligheten att se ditt hem med nya ögon. Tillsammans kan vi utöka utrymmet och skapa nya synergier mellan inne och ute. Du kan få tillgång till allt som finns precis utanför ditt fönster eller din dörr – oavsett om det är skogen, staden, trädgården, himlen eller havet som gömmer sig på andra sidan.

 

 

En del av världen

Vi har danska rötter, men förstår oss själva i ett internationellt sammanhang

 

Oavsett om du är arkitekt, byggare eller villaägare vill vi att du ska kunna spränga gränserna för det förväntade och traditionella. Vi blickar ut mot avlägsna horisonter och låter oss inspireras och formas av de rörelser som har betydelse för framtida välbefinnande och hållbar utveckling. För även om våra rötter är danska förstår vi oss själva i ett internationellt sammanhang när det gäller samarbeten, marknader och estetik. Det ger dig några nya, speciella och annorlunda möjligheter.

 

 

En del av framtiden

Vi arbetar varje dag för att vara din fönsterpartner till livet – för livet.

 

Vi har länge bidragit till att säkerställa en bättre framtid. Vi vet att världen och vardagen kräver handling och därför är vi medvetna om hur vi kommer att bo och leva – inte bara idag, utan under de kommande decennierna. Vi levererar fönster och lösningar för hållbara och prisbelönta byggnationer och arbetar varje dag för att bli en ännu bättre fönsterpartner. Vi har alltid det levda livet i åtanke, så att vi tillsammans kan skapa de bästa byggnaderna för livet – hela livet.

 

Mer än ett hål i väggen.
Inramad nordisk design

 

Vi älskar design och estetik, och vi ser det som en hörnsten i ett liv i rörelse. Vi är ambitiösa och innovativa, och vi vågar drömma om en vackrare värld tillsammans med dig. Hållbara och funktionella egenskaper är ett måste i den verklighet vi befinner oss i. Den delen tar vi gärna hand om. Design och uttryck är däremot helt och hållet upp till dig. Det handlar om dina önskemål, dina drömmar och dina visioner.

About-design_Hero_800x1200.jpg

Säker och tidlös design

Få en tidlös designklassiker inbyggd i dina väggar

 

Vi står på en stark grund av stolta designtraditioner och har utvecklat starka och estetiska produkter sedan vår början. Vår katalog består av gedigna designklassiker som vi har utvecklat och förbättrat under årtionden, designade för livet – hela livet. Det här är designklassiker som våra kunder har känt till länge och som de väljer gång på gång eftersom de vet att det är ett (stil)säkert fönsterval.

 

 

En flexibel designklassiker

Vi bygger vidare på stolta designtraditioner som tar ditt projekt långt in i framtiden

 

Våra hem och byggnader ramar inte bara in våra liv inomhus, de formar också våra liv utomhus. Oavsett om du renoverar ett av flera radhus, energioptimerar en hel bostadsrättsförening, bygger ett nytt arkitektritat hus eller skapar en stor kontorsbyggnad, bidrar fönstren till byggnadens formspråk. Vi har skapat olika fönsterlösningar som kan anpassas utefter stil, design och omgivning genom färg, form och storlek – oavsett uppgift.

 

Design för framtiden

Vi hjälper till att forma och bygga framtidens bostäder

 

Vi har vårt ursprung i den danska designtraditionen och har följt den arkitektoniska utvecklingen i mer än 70 år. Mycket har hänt och i takt med att vi strävar efter att utveckla ljusare och mer öppna hem har fönstren blivit högre och bredare, samtidigt som bågarna blivit smalare. Man kan säga att fönstren har "växtvärk". Vårt sätt att leva på förändras ständigt. Därför växer behovet av nya synergier mellan inne och ute in i våra hem och byggnader på nya sätt.

 

Vår ryggrad är ett starkt och visionärt arv från Villum Kann Rasmussen. Det innebär att vi strävar efter att vara ett föredömligt företag som gör en extraordinär insats.

Förutom att bidra till bättre byggnader genom våra fönsterlösningar, donerar vi medel genom vår ägare VKR Holding till en mängd olika projekt som hjälper till att forma och stärka framtiden för vårt samhälle.
 

Vårt namn är en sammansättning av orden VEntilation, Ljus och FACadevindue.

 

Därför heter vi VELFAC.

Ambitiösa klimatmål

Vi har åtagit oss att minska vårt koldioxidavtryck i linje med målen i Parisavtalet. Därför har vi, som en del av DOVISTA, fått våra mål validerade av Science Based Target-initiativ (SBTi).