Kunskap och råd

Rådgivning för dig som ritar och planerar projekt

Få en bra start på ditt nästa projekt. Här kan du hämta kunskap och inspiration inom våra fyra kompetensområden och se hur VELFAC kan bidra till ditt byggande.
 

Få kunskap inom 4 kompetensområden

Design & funktion

På VELFAC värdesätter vi estetiska fasadlösningar, där design möter funktion och krav på bästa möjliga sätt. Vi erbjuder ett flexibelt sortiment som gör att du kan uppnå det fasaduttryck du önskar.

Hållbart byggande
Som ett företag med ett starkt engagemang för miljön kan vi ge de råd och den vägledning du behöver för att uppfylla projektspecifika hållbarhetsmål.
Inomhusklimat & energi

Här får du råd om att hitta balansen mellan mer dagsljus, mindre överhettning och hälsosam ventilation, vilket ger optimalt inomhusklimat och energiförhållanden.

Ljudisolering

Vi ger råd och erbjuder effektiva lösningar för dämpning av buller utifrån – både som standard ljudreducerande fönster och till byggnader med specifika krav på bullerreduktion i fasaden.

En stark partner i ryggen

Med VELFAC som din fönsterpartner har du ett starkt och visionärt fönstervarumärke i ryggen. Vi har mer än 50 års erfarenhet i branschen och en gedigen ägare som säkerställer att vi också kommer att finnas här de kommande 50 åren.

Vårt mål är att optimera din fönsterlösning

Vi har en åsikt om ditt projekt. Därför ställer vi frågor och ger 360 graders rådgivning som ger dig de alternativ och lösningar du behöver med hänsyn till både projektkrav, designkrav och budgetramen. Detta för att lösa alla relevanta problem i god tid.

 

Vi arbetar i nära samarbete med arkitekter och projektplanerare som utvecklar några av Sveriges mest enastående villor, lägenhetsbyggnader och kommersiella fastigheter. Det ställer höga krav på oss och vi gör vårt allra bästa för att uppfylla dem – varje dag.

 

Vi värdesätter estetiska fönsterlösningar, där design möter funktion och krav på bästa möjliga sätt. Vi ger dig råd genom projektet från början till slut, och är anpassade för både stora och små projekt.

 

Vi säkrar att du får de rätta fönsterlösningarna. De som är nödvändiga och tillräckliga för ditt specifika projekt – varken mer eller mindre. Detta är särskilt viktigt när du arbetar med komplexa byggprojekt där det kan finnas många lösningar som matchar dina krav och önskemål.

 

Kan vi hjälpa dig med ditt nästa projekt?

Kontakta VELFAC

På VELFAC är vi fönsterexperter. Vi vet hur viktigt det är att komma hela vägen runt projektet. Därför står vi redo som din professionella sparringspartner med rådgivning och optimering av ditt projekt.