Funktionsalternativ

Tänk på fönstrets alla funktioner i projektet

Vilka fönsterfunktioner behöver du? Och hur säkerställer man att myndigheternas krav, användarnas behov och önskemålen om fönsterutformningen tillgodoses på bästa sätt?

Det finns både många val och många möjligheter i en byggnad med stor komplexitet. Oavsett om dina fönster ska uppfylla särskilda ventilations- eller ljudkrav, ska fungera som utrymningsvägar eller vara försedda med säkerhetsglas får du råd från VELFAC. Det gör att du sparar tid och får en ännu bättre start i projektet.
 

Välj rutor som uppfyller byggnadens behov

Enbart valet av rutor kan i hög grad påverka fönstrets egenskaper både vad gäller energi och funktion. Funktionsrutor är en samlingsbeteckning för de justeringar som kan göras när särskilda krav ställs på fönstrets funktion.

Funktionella rutor

VELFAC erbjuder ett stort urval av fönster med inbyggd funktionalitet som lindrar allt från överhettning från solljus, bullerreducering från trafik till säkerhet mot inbrott.  

 

Öppna och stäng

Oavsett vilken fönsterserie du väljer erbjuder VELFAC många möjliga öppningsfunktioner, vare sig fönstret ska vara sidohängt eller topphängt, ska öppnas inåt eller utåt eller om det ska vara vändbart så att det kan putsas inifrån. Se exempel på öppna funktioner här och få hela översikten i vår produktdatabas.

Valda öppningsfunktioner

Sidohängt fönster
Sidostyrt fönster
Toppstyrt fönster
Vändbart fönster

Vackert designhandtag

Fönster och fönsterdörrar från VELFAC är lätta att känna igen både inne och ute tack vare en specifik signatur: Det specialdesignade VELFAC spanjoletthandtaget. Vackert, enkelt och funktionellt. Dessutom gör det termiska materialet med matt krom ytfinish den behagligt varm vid beröring.

Varianter av spanjoletthandtag

Handtaget finns i olika varianter, t ex med lås, maxihandtag, säkringsspärr eller annan typ av öppningsbegränsare.  

 

Klassiska handtag

I äldre byggnader kan interiöra klassiska fönsterlås och stormjärn bidra till att framhäva den klassiska stilen. Speciellt för fönster från serien VELFAC Classic där spröjs, vackra inredningsdetaljer och fönsterbågar går hand i hand.

Fönsterlås för klassiska fönster

Både fönsterlås, stormjärn och stormkrokar finns i antingen matt krom, mässing eller vitt.  

 

Skydd mot brand

VELFAC brandelement består av fasta karmelement i trä/aluminium och kan kombineras med VELFAC branddörr.

Brandelement

Brandelementen från VELFAC uppfyller brandklassificeringen EI30/EW30 för extern exponering och EI60/EW60 för intern exponering.

 

Utforska alla funktionella alternativ

I VELFAC produktdatabas hittar du allt inom tillbehör och anpassning.

Hitta teknisk produktinformation

Se systeminformation, öppningsfunktioner och tillbehör och hitta ritningar, instruktioner och dokumentation för alla VELFAC produktserier.

 

Dag-Hedicke.jpg

Funktionsalternativ finns tillgängliga för att adressera de flesta byggnadstekniska kraven. Det handlar om att känna till möjligheterna och tänka igenom dem från början.

 

"I många byggnadsprojekt är kraven på fönstren omfattande och utmaningarna kan vara många, inklusive aspekter som buller, dagsljus, ventilation och brandsäkerhet. Tidigt samråd med ingenjörer och arkitekter är det bästa sättet för att hitta den optimala lösningen för beställaren – och det brukar ge goda resultat. Ibland kan dock kompromisser krävas för att uppnå de mest väsentliga kraven. Chansen till framgång är alltid högst när vi är involverade i processen från början och kan bidra till att påverka fönsternas utformning."

 

- Dag Hedicke, Area Sales Manager, VELFAC

 

Icon_architecture.png

 

Få en unik fasadlösning där design möter funktion


Sätt ihop din fasad som du vill. Produktportföljen hos VELFAC bygger till stor del på modularitet, vilket ger oändliga möjligheter att skapa de differentierade och multifunktionella fasader du efterfrågar.

 

Hitta inspiration i vår arkitektkatalog

Arkitektkatalog

Få massor av inspiration och tekniska detaljer i VELFAC arkitektkatalogen.

 

“.png

"Jämför man visionsbilder med det färdiga projektet kan man glädjas åt att resultatet verkligen följer visionen. Det är bland annat tack vare att vi har arbetat med rätt fönsterleverantör med vana i den här typen av projekt. VELFAC är en av de leverantörer man alltid önskar att få arbeta med, särskilt i projekt med hög arkitektonisk nivå."

 

- Ola Kjellander, medgrundare och ansvarig arkitekt på Kjellander Sjöberg

 

Fasadlösningar utan kompromisser.
Få råd och sparring för ditt projekt

VELFAC hjälper dig med en överblick över dina möjligheter, så att du får optimala förutsättningar att möta kraven i ditt projekt – utan onödiga kompromisser.