Tillbehör och anpassning

Detaljer som gör skillnad
När du väljer VELFAC får du en skräddarsydd lösning, var vi anpassar produkterna till dina projektbehov. På det sättet är du säker på en professionell och hållbar lösning, som också tillgodoser användarnas behov.

VELFAC - Tilbehör och anpassning

180° gångjärn till fönsterdörrar

+

När du använder fönsterdörrar på balkong- och terrasslösningar med begränsad plats, är det ofta en önskan att fönsterdörren inte begränsar användningen av ledigt utrymme.

I dessa fall kan VELFAC erbjuda ett 180 graders gångjärn, som möjliggör att terrassdörren kan öppnas upp helt mot väggen. Se gångjärnet till VELFAC 200 här

Glas med reducerad genomsyn

+

När man önskar att förhindra fri in- och utsyn, kan man välja glas med reducerad in- utsyn. Man kan för alla fönsterserier välja mellan flera designs, se dem här.

Ventilation

+

För att uppfylla kraven på naturlig ventilation kan VELFAC erbjuda friskluftsventiler. Ventilerna är byggd in i karmen och kan aktiveras som önskas.

Naturlig ventilation kan också uppnås genom att använda Window Master-motorer byggda in i VELFAC 200 fönster. Detta möjliggör ett automatiskt styrsystem, som garanterar ett korrekt inomhusklimat.

De elektroniskt styrda fönstren kan också göra det enkelt och säkert att använda svårtillgängliga fönster.

Säkring av öppen båge

+

Som standard kommer de flesta öppningsfunktionerna att vara utrustade med en friktionsbroms och slutbleck med möjlighet till ventilation. Om gående bågar önskas ytterligare säkring eller uppställningsbeslag, kan VELFAC erbjuda PN-säkring, stormkrok, stormjärn och dolda barnsäkringsbeslag.

Putsfunktion

+

För ökad komfort och minimering av driftskostnaderna är det ofta en fördel att fönsterelementen kan rengöras från insidan.

VELFAC kan erbjuda olika öppningsfunktioner med integrerad putsfunktion. Beroende på storlek och vikt kan den öppningsbara bågen erbjudas som sidostyrd eller vändbart fönster.

Handtag

+

Beroende på den valda fönsterserie kommer det att finnas ett antal alternativ för att välja integrerade handtagsfunktioner:

  • Handtag med barnsäkring
  • Handtag med lås eller cylinderlås
  • Genomgående handtag med möjlighet till att låsa utifrån, finns ej i VELFAC 200 Energy eller VELFAC Edge.
  • Ökad handtagstjocklek, för lättare grepp (För vårdhem / äldrecentra)

Magnetkontakt

+

Magnetkontakter kan användas i samband med alarmanläggningar eller där man önskar att registrera eventuella öppna fönster i byggnaden. VELFAC kan erbjuda dissa kontakter inbyggd i karmen som en dold skalsäkring av byggnaden.

Type: Aritec DC 121. Användas primärt i samband med AIA alarm och CTS temperaturstyrning. Kontakt VELFAC för mer information.