Producentsynergi ger specialdesignade lyxtyphus

Kvalitet, estetik och kundanpassning ligger till grund för typhusföretaget Etikhus val av VELFAC som fönsterleverantör.  Företaget har använt VELFAC fönster i sina hus sedan 2002 och har varit mycket nöjda med samarbetet - inte minst för att lösningarna är estetiskt tilltalande och tillverkas speciellt för varje enskilt hus.

Dela sidan:
 

Typhustillverkaren Etikhus bygger både lägenheter för projektförsäljning, typhus och individuellt anpassade villor och anses som ett typhusföretag för de kräsna. Företaget, som är mer trendsättande än stort, var på 00-talet bland de första i regionen som använde sig av VELFAC 200 fönstret i sina byggnader. Sedan dess har Etikhus samarbetat med VELFAC och använder nu fönstertillverkarens lösningar i största delen av sina projekt.

Estetik och design värderas högt av kunderna
Att estetik och design värdesätts högt stämmer väl överens med VELFAC fönsters lösningar och marknadstillgång, vilket bland annat bidrar till att vi på Etikhus är glada för samarbetet. Särskilt tre parametrar har varit avgörande, i samband med Etikhus val av fönsterleverantör, nämligen kvalitet, estetik och kundanpassade lösningar.

- Vi har i 13 år använt VELFAC i våra projekt och har varit mycket nöjda. VELFAC fönster passar mycket bra till det breda urval av typhus som vi bygger, berättar Gunnemar Carlsson, som är inköps- och kalkylansvarig hos Etikhus.

Samtidigt understryker han att VELFAC fönster kan passas in i alla Etikhus projekt, från de traditionella som kräver en småspröjsad lösning, till de mer moderna med stora fönsterpartier och höga krav på utseende och funktion.

- Våra kunder är mycket nöjda och väljer ofta till VELFAC fönster. De är särskilt glada för estetiken, bland annat att fönstren ser likadana ut, vare sig de kan öppnas eller ej. Det understryker den moderna, finstämda arkitekturen och säkerställer samtidigt större ljusinfall än traditionella fönster, berättar Gunnemar Carlsson.

 

Kreativa kundanpassade lösningar
Enligt Gunnemar Carlsson är en annan viktig del i samarbetet mellan typhustillverkare och fönsterleverantör, att de gärna går in och ger hjälp och rådgivning - och just här framhäver han samarbetet med VELFAC om något speciellt.

- Vi använder VELFAC som kreativ sparringpartner i projekteringsprocessen och uppnår därför lösningar som vi inte själva hade tänkt på, eller omedelbart trodde var möjliga. Det är där det hela går in i ett högre varv och våra kunder verkligen märker värdet av vårt samarbete, sammanfattar han och får medhåll av Dan Danielsen, som är nordisk exportchef hos VELFAC

- Vi ser samarbetet med Etikhus som otroligt värdefullt. Det är ju bland annat genom rådgivning och sparring med våra samarbetspartners, som vi kommer i kontakt med kundernas krav och behov, vilket verkligen är till nytta för oss i den löpande utvecklingen och optimeringen av våra lösningar, påpekar han.