Dina checklistor till fönsterköpet

Har du koll på alla detaljer för ditt fönsterköp? Det behöver du faktiskt inte. Vi har samlat in olika checklistor till den process du går igenom.

dina-checklistor-till-fonsterkopet.jpg

Checklistor

Faktorer att överväga, när du väljer fönster

När du behöver nya fönster och dörrar till ditt hem finns det många saker du behöver bestämma för att få vad du behöver. Det handlar bland annat om att välja fönster som passar uttrycket på ditt hus, men också vad du förväntar dig av energioptimering. Med denna checklista får du en överblick över vad du bör tänka på när du väljer nya fönster.

Det skal du tala med din snickare om

Är du förbered på vad du bör ta upp med din snickare innan han kommer och installerar dina nya fönster? Annars ladda ner denna checklista och använd den för din dialog med snickaren. Den hjälper dig att få en fullständig översikt över projektets omfattning - inte minst i förhållande till vad du har av förväntningar. Då är ni båda säkra på att komma runt alla detaljer.

Hur du jämför dina erbjudanden

När du investerar i nya fönster får du troligtvis fler erbjudanden. Det är vettigt att göra för att hitta den bästa lösningen. Men när du håller dina erbjudanden mot varandra, se till att du jämför dem på rätt sätt så att du vet exakt vad de innehåller. Använd checklistan för att se vad du behöver vara uppmärksam på.

Så här blir du redo till att få monterat fönster

Ett renoveringsprojekt är ett samarbete mellan husägaren och hantverkaren och ju bättre samarbetet är desto större är sannolikheten för en bra process och ett bra resultat. Här är 5 bra tips om hur man bäst förbereder montagen av nya fönster.