Traditionella fönster

Är det dags att byta fönster i bostadsrättsföreningen eller i enfamiljshuset från sjuttiotalet? Så kan vi leverera en energieffektiv fönsterlösning.

VELFAC traditionella fönster

Perfekt till fönsterbyte

VELFAC Ribo kännetecknas av en traditionell konstruktion med karm/båge. Den har en vacker finish och en bra isoleringsförmåga. Designen är väl lämpad för nybyggnation och för fönsterbyten i enfamiljshus och fastigheter från 1960-1980. Du behåller byggnadens ursprungliga uttryck och du kan enkelt ersätta enskilda fönster i huset utan att skada det övergripande intrycket.

VELFAC Ribo-serien består av 2-glas eller 3-glas fönster och altandörrar i trä/alu samt huvuddörrar.

 

Vanliga frågor

Vad är traditionella fönster?

+

Traditionella fönster kännetecknas av att de har en synlig karm/båge-konstruktion. Karmen är den del av fönstret som är fastsatt i väggen, medan bågen är den öppningsbara delen. Detta är motsatt VELFAC 200 Energy, där bara bågen är synlig sett utifrån.

Vilka typer av bostäder är traditionella fönster lämpliga för?

+

Traditionella fönster är i allmänhet lämpliga för alla typer av hem, både äldre och modernare. Du kan gå i klassisk stil med spröjs eller i modernare stil med stora fönsterpartier. Vi rekommenderar speciellt traditionella fönster till fönsterbyte i bostadsrättsföreningar och enfamiljshus från 1960 till 1980-tallet.

Vilket urval har VELFAC av traditionella fönster?

+

Vi rekommenderar VELFAC Ribo serien till fönsterbyte. Då kan huset behålla sitt ursprungliga utseende och det är också möjligt att bara byta ut enskilda fönster i huset utan att skada helhetsintrycket. För ett fönster i mer tidstypisk och gammeldags stil, rekommenderar vi VELFAC Classic.

Varför ska jag välja VELFAC?

+

Här är några av många bra skäl att välja VELFAC:

  • Ett brett sortiment som säkerställer att du väljer rätt fönster för ditt hem

  • Minimalt underhåll av fönster och dörrar i trä / aluminium

  • Lång livslängd på 40-60 år

  • Fönster och dörrar som ger en helhet av estetik, kvalitet och funktionalitet – och stort ljusinsläpp

  • En solid leverantör av fasadfönster som har existerat i mer än 50 år och ingår i VKR Holding tillsammans med bl.a. VELUX