Moderna fönster

Vi nordbor är kända för den minimalistiska byggstilen. Med sina smala bågar och rena linjer är VELFAC 200 ENERGY perfekt anpassat till den skandinaviska arkitekturen. En elegant kombination av funktionalitet och enkelhet.

Moderna fönster från VELFAC
När ljuset är din medspelare. Läs mer om ljusstrategin med VELFAC 200 Energy i familjebostäderna av BIG – Bjarke Ingels Group.


Fönster med maximalt ljusinsläpp

Det moderna hemmet har stora ytor och panoramafönster som utmanar gränsen mellan ute och inne. En fönstervägg med glas från golv till tak skapar en känsla av rymd och släpper in mycket hälsosamt dagsljus.

Med VELFAC 200 Energy får du är ett modernt designfönster, där den smala profilen på 54 mm ger ett maximalt ljusinsläpp. Fönsterserien kännetecknas också av de strikta linjer som ger byggnaden ett markerat utseende.


Det moderna fönstret är mer än bara vackert design

Fönster till moderna nordisk arkitektur måste också vara funktionell, hållbar och miljövänlig. Våra moderna fönster uppfyller alla dessa kriterier. Visste du till exempel att VELFAC 200 Energy är 3-glas energisnåla fönster som är godkända av Energimärkningen och att vi ger 10-års garanti på alla VELFAC trä/alu fönster?


Vi rekommenderar

Om du letar efter fönster som passar ett hus eller en fastighet med strikta linjer och ett skarpt uttryck, blir VELFAC 200 Energy det moderna fönstret som kan lyfta stilen för att bli ännu renare i arkitekturen.

VELFAC Edge är vår 2-glas lösning, där med sin slanka och svävande bågen med kant ger en lätthet som passar bra till moderna byggande, både putsade fasader och tegelstenar.


Vanliga frågor

Vad är moderna fönster?

+

Moderna fönster från VELFAC kännetecknas av en unik design med enkla linjer. Det moderna fönstret passar bra för svensk arkitektur där fasaden ofta har ett enkelt och tidlöst uttryck.


Nutidens moderna 3-glas fönster lever – oavsett utseende – självklart upp till alla krav inom hållbarhet, inomhusklimat och miljö. Det gör VELFAC fönster också. Här ser du vilka certifikat VELFAC fönster har.

Är moderna fönster dyrare än vanliga fönster?

+

Det är inget stor skillnad på fönsterpriset oavsett om du väljer moderna, traditionella eller klassiska fönsterserier från VELFAC. Och du får lika bra kvalitet på alla typ fönster.


De faktorer som har mest betydelse på priset av det enskilda fönster är storlek, öppningsfunktion samt eventuellt tillbehör eller specialglas.

Vilka moderna fönstertyper erbjuder VELFAC?

+

VELFAC 200 Energy är ett bra exempel på moderna fönster med det helt unika minimalistiska uttrycket med smala, snygga fönsterbågar. Det betyder också en större andel glas och därmed mer ljusinsläpp. Den unika konstruktionen gör att det inte finns någon synlig skillnad mellan fasta fönster och terrass/skjutdörrar eller fönster med annan öppningsfunktion. Det hjälper till att betona de rena linjerna i fasaden och ger ett spännande och modernt utseende.


Vad som är modern, är självklart en fråga om perception och det är också en möjlighet att få moderna fönster i gammal, klassisk stil. I fönsterserien VELFAC Classic får man fönster med alla nutida egenskaper inom energi, hållbarhet och inbrottsskydd, men som kan ge byggnaden ett klassisk utseende, underbyggd med spröjs och förkromade fönsterhakar.