Klassiska fönster

Söker du efter den gamla och romantiska stilen? Klassiska fönster stödjer den ursprungliga stilen för äldre byggnader, men används också för nya hus i klassisk stil.

Klassiska fönster från VELFAC

Utnyttja de vackra detaljerna

Du kan utan problem bevara stilen och den klassiska byggnadens ursprungliga utseende samtidigt som du får en energioptimerad lösning.

VELFAC Classic är fönster, som de såg ut förr, men med en mycket bättre konstruktion, hållbarhet, inbrottshämning och täthet. Stilen passar perfekt till äldre svenska hus men den vackra stilen är tidlös och passar lika bra till nybyggda hus. Profiler och spröjs är smala så att ljusinsläppet blir stort.

VELFAC Classic serien består av fönster, terrassdörrar och ytterdörrar i trä/alu eller i rent trä. Fönstret är tillgängligt i flera varianter - och både 2-glas och 3-glas.

 

Vanliga frågor

Vad är klassiska fönster?

+

Det är fönster med ett klassiskt uttryck som utstrålar charm, romantik och lantlig idyll. De kallas också allmogefönster, kulturfönster eller sekelskiftesfönster. Klassiska fönster har kittad spröjs och andra vackra tidstypiska detaljer.

Lönar det sig att byta ut klassiska fönster?

+

Om du har gamla och uttjänade fönster kan det på lång sikt vara en stor fördel för din bostad och ekonomi att byta ut dem. Här kan du se vad du sparar på att byta till energimärkta fönster.

Energi och ekonomi är en sak, komfort är en annan. Med nya fönster får du bättra funktionalitet, mindre kallras och drag samt en tystare inomhusmiljö. Och du behöver inte förlora den gammeldags känsla: se ett exempel på fönsterbyte av klassiska fönster här

Vilka är fördelarna med klassiska fönster från VELFAC?

+

Med klassiska fönster från VELFAC får du ett typisk svensk uttryck, som utstrålar charm, romantik och lantlig idyll utan att kompromissa med kvalitet, hållbarhet, energiprestanda och funktionalitet. Ett modernt fönster i traditionella ”kläder”. 

De klassiska fönstren och dörrar från VELFAC kan tillpassas ditt hus i storlek, stil och färg, Du väljer till exempel också själv om du vill ha spanjoletthandtag eller de klassiska beslagen.

Tillverkat i trä på insidan och aluminium på utsidan kommer du att få fönster och dörrar med minimalt krav till underhåll och med en lång livslängd på 40-60 år.