Ytterdörrar i hög kvalitet till privatbostäder och yrkesmässig användning

VELFAC ytterdörrar är eleganta, hållbara och funktionella dörrar, i material som är lätta att underhålla och som designmässigt matchar våra fönsterserier.

Köpa en ytterdörr med glas och släpp in ljuset

Designfrihet skapar möjligheter

Ska du köpa en ny fasaddörr, har VELFAC en designlösning med ytterdörrar, som passar till VELFAC fönster. De finns som trä/aluminium eller trä/trä, med eller utan glas, inåtgående eller utåtgående, enkla eller med fina detaljer – samt millimeteranpassad och valfri kulör. Ergo: valet är ditt.

Låt dig inspireras av andras erfarenhet

En ny ytterdörr kan ge bostaden nytt liv. Kombinerat med VELFAC fönster får du en enhetligt utryck och en design, som håller i många år. Här under kan du se ett galleri med olika fasaddörrar som inspiration:

Fakta om ytterdörrarna

 • En helglasad huvuddörr kan med olika spröjs indelas i få eller många fält. I fälten kan man också sätta fyllningar.
 • Väljer du en slät dörr - den klassiska dörren där dörrbladet består av en isolerad och klädd furukarm - kan denna levereras med eller utan profilering på den utvändiga sidan. De flesta kan även kombineras med glasutskärningar i olika former och storlekar.
 • Du får möjlighet för at välja den färg och stil, där passar bäst till ditt hem eller projekt
 • För extra ljusinsläpp kan du också sätta in ett sidoparti eller överparti.
 • VELFAC Classic ytterdörrar passar designmässigt till fönsterserien VELFAC Classic
 • VELFAC Ribo ytterdörrar passar designmässigt till VELFAC Ribo, VELFAC 200 Energy och VELFAC Edge


Vanliga frågor

Vilka typer av ytterdörrar har VELFAC?

+

Hos VELFAC skiljer vi mellan 2 typer entrédörrar:

 1. Ytterdörrar med glas: Dörren kan med olika spröjs indelas i få eller många fält. I fälten kan man sätta glas eller fyllningar.

 2. Täta dörrar: Dörrbladet på en tät dörr består av en isolerad och klädd furubåge. Dörren kan levereras med profilering på utvändig sida och glasutskärningar i olika former och storlekar.

Vilken dörrdesign är bäst?

+

Eftersom din ytterdörr ska hälsa båda dig och dina besökare välkomna, är den en viktig detalj i hemmet. Möjligheterna till att designa en ny ytterdörr är många så du kan kombinera och montera exakt den dörr du tycker passar ditt hem och din stil. Det beror på dina behov och önskemål. Vill du ha:

 • En ytterdörr med eller utan glas?
 • En enkel och stilren slät dörr eller en vacker, klassisk fyllningsdörr?
 • En dörr som färgmässigt smälter in eller stickar ut?

Hitta inspiration till designen av din nya ytterdörr här

Hur bred är en ytterdörr?

+

Ytterdörrarna från VELFAC produceras på mått och fås från bredd 65 cm till 120 cm. Vanliga modulmått för entrédörrar i svenska bostäder är 10×21 eller 9x21. Det innebär att dörren är 100 / 90 cm bred och 210 cm hög.