Altandörrar med glas skapar utekänsla inomhus

VELFAC altandörrar i trä/aluminium är tillgängliga för alla våra fönsterserier. Din nya altandörr är därför i naturligt samband med fönstren i ditt hem och ger ett harmoniskt uttryck.

Barn på väg ut genom en altandörr

Altandörrarna, också kallad fönsterdörrar eller terrassdörrar, finns i otaliga varianter, eftersom dörrdesignen är gjord enligt dina önskemål. Du kan köpa en fönsterdörr med eller utan spröjs och du har alltid fria färgval både invändig och utvändig. Vi tillverkar både enkel- och pardörrar i glas.

Altandörren kan användas som utgång till trädgården, en terrass, en balkong eller altan från exempelvis ett vardagsrum eller ett sovrum. Vi har också skjutdörrar, som är speciellt lämplig för altaner med begränsad plats eller om du önskar extra stora öppningar.

Vara konsekvent i din stil

VELFAC terrassdörrar är tillgängliga för alla våra fönsterserier, så du kan köpa en fönsterdörr som har precis samma konstruktion som fönstren. Din nya altandörr är därför i naturligt samband med fönstren i ditt hem och ger ett harmoniskt uttryck.

Nedan kan du se exempel på hur fönsterdörrar kan integreras i såväl villor som större byggprojekt:

Fakta om altandörrarna

 • Vi erbjuder altandörrar i rent trä eller i trä/aluminium
 • Med en skyddande aluminiumbeklädnad på utsidan (trä/alu varianten) är dörren så gott som underhållsfri.
 • Standardbeslag på fönsterdörrarna är ett spanjoletthandtag med inbyggt ventilationsläge
 • Vill du gärna kunna öppna utifrån? Så finns altandörrarna i Classic och Ribo serien också som terrassdörr med genomgående handtag: Classic inåtgående terrassdörr, Classic utåtgående terrassdörr, Ribo inåtgående terrassdörr, Ribo utåtgående terrassdörr
 • Öppningsvinkel upp till 180°, men standard är 90°
 • Finns i ett brett sortiment av RAL-färger samt speciella ytor som VELFAC Granite eller anodiserad
 • Altandörrarna kan som tillval fås med bl.a. barnsäkerhetslås, spanjolett med lås, säkerhetsdetaljer eller friluftsventil
 • En VELFAC altandörr levereras med 2- eller 3-glas fönster beroende på behovet av energibesparing
 • 10 års garanti på altandörrar med aluminium utvändig och 5 års garanti på altandörrar av rent trä
 

 

Se varianterna i Teknisk Info:


Vanliga frågor

Hur väljer jag rätt balkongdörr för mitt hem?

+

Visuellt är den bästa balkongdörr till ditt hem den som matchar resten av bostaden i stil och material. Snyggast blir det när fönster och fönsterdörrar har samma uttryck.

Funktionsmässigt skal du tänka på:

 • om dörren skal öppnas inåt eller utåt. Var har du mest behov av fri plats?
 • om du har behov av extra öppning, till exempel med en dubbeldörr eller med en 180° öppning.
 • om du har behov av ett handtag på utsidan och extra låsfunktion.

Vilket lås och handtag ska man välja för en altandörr?

+

Standardbeslag på VELFAC fönsterdörrarna är ett spanjoletthandtag med inbyggt ventilationsläge. Dörren kan endast öppnas och stängs inifrån. Det är möjligt att montera extra lås och annat tillbehör som till exempel draghandtag eller stormkrok till din terrassdörr.


Om du har behov för en dörr med genomgående handtag, alltså en dörr som kan öppnas och stängs utifrån, skal du ha en terrassdörr från VELFAC Classic eller VELFAC Ribo.

Vilka typer glas finns för terrassdörrar?

+

Som i dina fönster kan du välja att anpassa din terrassdörr med varierande typer glas. Som standard levereras din dörr med personsäkert lågenergi-glas, som ger en behaglig, ljus inomhusmiljö och en neutral återgivning av färgerna i den omgivande naturen. Det passar till de flesta byggprojekt. Men det är möjligt att få glas med andra funktioner, till exempel solavskärmande glas eller glas med reducerande genomsyn. Få en överblick över glaslösningar här

Var kan jag köpa en VELFAC altandörr?

+

Som privatperson kan du köpa din VELFAC altandörr hos en av våra samarbetspartner eller genom en byggmästare i ditt närområde. Se mer om beställningsprocessen eller gå direkt till en översikt över samarbetspartner.