Altandörrar med glas skapar utekänsla inomhus

VELFAC altandörrar i trä/aluminium är tillgängliga för alla våra fönsterserier. Din nya altandörr är därför i naturligt samband med fönstren i ditt hem och ger ett harmoniskt uttryck.

Barn på väg ut genom en altandörr

Altandörrarna, också kallad fönsterdörrar eller terrassdörrar, finns i otaliga varianter, eftersom dörrdesignen är gjord enligt dina önskemål. Du kan köpa en fönsterdörr med eller utan spröjs och du har alltid fria färgval både invändig och utvändig. Vi tillverkar både enkel- och pardörrar i glas.

Altandörren kan användas som utgång till trädgården, en terrass, en balkong eller altan från exempelvis ett vardagsrum eller ett sovrum. Vi har också skjutdörrar, som är speciellt lämplig för altaner med begränsad plats eller om du önskar extra stora öppningar.

Vara konsekvent i din stil

VELFAC terrassdörrar är tillgängliga för alla våra fönsterserier, så du kan köpa en fönsterdörr som har precis samma konstruktion som fönstren. Din nya altandörr är därför i naturligt samband med fönstren i ditt hem och ger ett harmoniskt uttryck.

Nedan kan du se exempel på hur fönsterdörrar kan integreras i såväl villor som större byggprojekt:

Fakta om altandörrarna

  • Vi erbjuder altandörrar i rent trä eller i trä/aluminium
  • Med en skyddande aluminiumbeklädnad på utsidan (trä/alu varianten) är dörren så gott som underhållsfri.
  • Standardbeslag på fönsterdörrarna är ett spanjoletthandtag med inbyggt ventilationsläge
  • Vill du gärna kunna öppna utifrån? Så finns altandörrarna i Classic och Ribo serien också som terrassdörr med genomgående handtag: Classic inåtgående terrassdörr, Classic utåtgående terrassdörr, Ribo inåtgående terrassdörr, Ribo utåtgående terrassdörr
  • Öppningsvinkel upp till 180°, men standard är 90°
  • Finns i ett brett sortiment av RAL-färger samt speciella ytor som VELFAC Granite eller anodiserad
  • Altandörrarna kan som tillval fås med bl.a. barnsäkerhetslås, spanjolett med lås, säkerhetsdetaljer eller friluftsventil
  • En VELFAC altandörr levereras med 2- eller 3-glas fönster beroende på behovet av energibesparing
  • 10 års garanti på altandörrar med aluminium utvändig och 5 års garanti på altandörrar av rent trä
 

 

Se varianterna i Teknisk Info: