Prestanda och hållbarhet

Lång livslängd, lågt underhåll och noggrant testad

Fönster är en viktig komponent i alla byggnader. Energi och värme flödar in och ut ur ett rum genom dess fönster, men med intelligent design och användning av hållbara och högkvalitativa material kan VELFAC-fönster behålla värmen, ge ventilation och förbättra nivån av naturligt ljus för en bättre inomhusmiljö – samtidigt som de säkerställer en livslängd på upp till 50 år.

Hållbart byggande

Nya byggnader byggs vanligtvis med kolintensiva material som produceras i industriell skala. Byggarbetsplatser använder bränsleslukande tunga maskiner och alltför många byggnader slösar energi.

Det första tillvägagångssättet för en mer hållbar byggindustri är att minska eller eliminera användningen av kolintensiva material i byggandet.

Det andra är att använda högkvalitativa byggmaterial för att säkerställa en lång livslängd och minska mängden CO2-genererade ersättningsprodukter för tillverkning.

Sist, men inte minst, specificera produkter med optimal energiprestanda, för att behålla ljus och värme inne i byggnaden och minska mängden energi som behövs.

 

Time_icon.png

Hållbarhet - Lång livslängd

 

VELFAC produkter är designade och tillverkade till exceptionella kvalitetsnivåer, vilket resulterar i låg underhållsdrift och lång livslängd. Hållbarheten hos VELFAC fönster – som är byggda för att hålla – har utvärderats av ledande byggindustriorgan och ger våra kunder verkligt värde för pengarna.

Som tillverkare gör vi allt för att designen av våra produkter ska uppfylla de högsta kraven på robusthet, hållbarhet och byggkvalitet, men det finns andra faktorer som ligger utanför vår kontroll som kan påverka deras livslängd. Dessa inkluderar:

 • Installation
 • Användande
 • Underhållsfrekvens
 • Byggnadens geografiska läge
 • Miljöförhållanden inomhus eller utomhus

 

För att lära dig mer om VELFAC fönster och dörrars prestanda och hållbarhet, besök vår tekniska produktdatabas eller kontakta oss för mer information.

Maintenance_icon.png

Underhåll - korrekt underhåll säkerställer lång livslängd

 

VELFAC fönster har en livslängd på 50 år om de är korrekt installerade och underhållna. Vårt fönster- och dörrsystem har en yttre ram av pulverlackerad aluminium, som inte behöver målas om under hela enhetens livstid och som tål även de tuffaste väderförhållanden.

Den invändiga trästommen på andra sidan, med sina mycket isolerande egenskaper, kan minska ditt värmebehov samtidigt som det hjälper till att upprätthålla ett bättre inomhusklimat.

När det gäller underhåll behöver både utvändiga aluminium- och invändiga furustommar endast regelbunden rengöring med en lösning av ljummet vatten och milt rengöringsmedel för att appliceras med en mjuk trasa eller svamp, medan rörliga delar endast behöver rengöras och smörjas en gång per år.

För information om korrekt underhåll och dess frekvens, se VELFAC skötselanvisning

Diploma_icon.png

Testprogram - av produkter, processer och komponenter

 

Som mönsterföretag är det viktigt för oss att säkerställa konsekvens i våra produkter och processer. Vi fokuserar på kvalitet under hela livscykeln för enheterna: från komponenter, via processer och till den slutliga färdiga produkten.

 

Byggd för att klara extrema förhållanden
VELFAC produkter är noggrant testade och kvalitetssäkrade i förhållande till:

 • Vind- och vatteninträngning
 • Brand
 • Bullerreducering
 • Styrka och hållbarhet
 • Stabilitet
 • Inbrottsskydd
 • Energiegenskaper

 

Se mer om VELFAC testprogrammet här

Våra fönster och dörrar uppfyller och överträffar industri- och lagkraven samt alla europeiska standarder. Om du också är intresserad av att se testresultat för de olika öppningsfunktionerna kan du se dem i våra prestandadeklarationer (DoP-dokument).


VELFAC beslag: säkerhet, styrka och hållbarhet
Vi är ett av få företag som utvecklar sina egna beslag, och de är noggrant designade och tillverkade för att passa våra fönster och ge bästa prestanda och hållbarhet.
Alla våra beslag är optimerade för det hårda skandinaviska vädret och noggrant testade för att säkerställa att de klarar minst 500 timmars saltspraytest. De genomgår det cykliska korrosionstestet (CCT), som simulerar naturens effekter med varierande temperaturer och alternerande torra och fuktiga miljöer; Inte ens efter 480 timmars testning visar vårt järnhandel inga spår av rost.


 

Icon_sustainability_408x408.png

 

Uppnå dina hållbarhetsmål med VELFAC fönster och dörrar


Vi kan ge den rådgivning som krävs för att uppfylla projektspecifika hållbarhetsmål.

 

Hämta VELFAC EPD:er

Ladda ner VELFAC EPD:er

Vi erbjuder produktspecifika EPD:er som återspeglar våra övergripande fönstersystem, baserat på ett toppstyrt fönster med referensmått på 1230x1480mm. Ladda ner våra EPD:er som PDF- eller LCAByg-filer.

 

“.png

"Fönstren från VELFAC var ett bra arkitektoniskt val, men det är även en fönsterlösning med de rätta värdena för projektet. Oavsett projekt så bygger vi bra byggnader med bra material, och det är något som alltid kommer att vara en viktig del av vårt DNA på Emrahus.” 

 

- Robin Berkhuizen, VD och grundare för Emrahus AB

 

Vi gör det enkelt att bygga hållbart

Använd VELFAC EPD:er och vår tekniska kunskap för att beräkna CO2-fotavtrycket för ditt projekt.