Altandörrar med glas skapar utekänsla inomhus

VELFAC altandörrar i trä/aluminium är tillgängliga för alla våra fönsterserier. Din nya altandörr är därför i naturlig samband med fönstren i ditt hem och ger ett harmonisk uttryck.

Barn på väg ut genom en altandörr

Altandörrarna, också kallad fönsterdörrar eller terrassdörrar, finns i otaliga varianter, eftersom dörrdesignen är gjord enligt dina önskemål.

Du kan köpa en fönsterdörr med eller utan spröjs och du har alltid fria färgval både invändig och utvändig. En VELFAC altandörr levereras med 2- eller 3-glas fönster beroende på behovet av energibesparing. Den yttre båge består av aluminium, som gör dörran så gott som underhållsfri.
Vi tillverkar både enkel- och pardörrar i glas.

Altandörrar i glas köpt hos VELFAC

Altandörren kan användas som utgång till trädgården, en terrass, en balkong eller altan från exempelvis ett vardagsrum eller ett sovrum. Vi har också skjutdörrar, som är speciellt lämplig för altaner med begränsad plats eller om du önskar extra stora öppningar.

Vara konsekvent i din stil
Hos VELFAC kan du köpa en fönsterdörr som har samma trä-aluminium konstruktion på karm/båge som fönstren. Din nya altandörr är därför i naturlig samband med fönstren i ditt hem och ger ett harmonisk uttryck.

Se varianterna i Teknisk Info:
VELFAC 200 ENERGY Fönsterdörr 1-luft
VELFAC Edge Fönsterdörr 1-luft
VELFAC Classic Fönsterdörr 1-luft
VELFAC Ribo Fönsterdörr 1-luft

 

 

Fakta om altandörrarna

  • Vi erbjuder altandörrar i rent trä eller i trä med aluminium utvändig
  • Standardbeslag på fönsterdörrarna är ett spanjoletthandtag med inbyggt ventilationsläge
  • Vill du gärna kunna öppna utifrån? Så finns altandörrarna i Classic och Ribo serien också som terrassdörr med genomgående handtag: Classic inåtgående terrassdörrClassic utåtgående terrassdörr, Ribo inåtgående terrassdörr, Ribo utåtgående terrassdörr
  • Öppningsvinkel upp till 180°, men standard är 90°
  • Finns i ett brett sortiment av RAL-färger samt speciella ytor som VELFAC Granite eller naturanodiserad
  • Altandörrarna kan som tillval fås med bl.a. barnsäkerhetslås, spanjolett med lås, säkerhetsdetaljer eller friluftsventil
  • 10 års garanti på altandörrar med aluminiums utvändig och 5 års garanti på altandörrar av rent trä